LogoEl Carmel .cat

El Carmel sempre ha tingut una gran tradició associativa, derivada de la tradicional manca de serveis i infraestructures del barri i de la falta de suports institucionals, el que va conduir a la seva població a fomentar l'associacionisme i la creació de tot tipus d'entitats i associacions. El 2001 constaven un total de 51 associacions: 14 socioeducatives, 14 esportives, 12 culturals, 5 comercials, 3 veïnals i 3 de cooperació i solidaridad.

A nivell ciutadà el barri compta amb el Centre Cívic del Carmel, al carrer Santuari, així com el centre juvenil Espai Jove Boca Nord, al carrer Agudells. També compta amb dos ludoteques (La Torre al carrer Conca de Tremp i Arimel al carrer Santuari) i dos casals d'avis (Esplai Carmel al carrer Can Xirot i Casal de Gent Gran Barcelona-Horta al carrer Tolrà). L'entitat Associació de disminuïts del Carmel-Taxonera "Sense Traves" presta atenció a persones amb disminució física, psíquica, orgànica o sensorial. El Casal Català del Carmel fomenta la cultura catalana. També hi ha diverses entitats dirigides a la solidaritat i la cooperació: Comitè de Solidaritat Centreamèrica d'Horta-Carmel, Treballem per Cuba Treballem per Boyeros i Xarxa solidària d'Horta-Carmel 42

També es poden trobar altres associacions com Ràdio Horta-Guinardó i Boca Ràdio, el projecte de l'Associació Juvenil d'Amics de la Ràdio-Carmel. Altres entitats són: Agrupament Escolta Grup Scout Makarenco, dedicat al escoltisme; Esplai de Rol Savagequesters, dedicat als jocs de rol; Escuderia d'Scalextric del Carmel, dedicada al joc de scalextric; Societat Esportiva Colombicultura Carmel, dedicada a la columbofília; Associació d'Amics del Metall, dedicada a la música heavy; l'associació FOC, dedicada a les festes populars catalanes de la patum, diables i dracs; l'associació de trabucaires Perot Roca Guinarda, etc.

A nivell esportiu el barri compta amb diversos equips de futbol: la Cultural Esportiva Carmelo, el Club Esportiu Sigüenza, la Unió Esportiva Pastrana, la Unió Esportiva Dante, la Unió Esportiva Calderón i el Club de Futbol Atlètic Carmel. També compta amb una associació ciclista (Club Ciclista del Carmel), una de muntanyisme (Club d'Activitats de muntanya del Carmel), amb diversos equips de petanca (Club de Petanca Carmel i Club de Petanca Túnel de la Rovira), i un de bitlles (Club de Bitlles COP). L'Associació d'Alumnes de l'Institut Municipal Ferran Tallada acull a esportistes federats per adaptar els seus horaris amb l'etapa escolar, a més dels propis alumnes del barri.

Font: Wikipedia

Inici de sessió / Alta d'usuari