LogoEl Carmel .cat

El Carmel és un barri popular del districte d'Horta-Guinardó de Barcelona, situat en la part alta de la ciutat. S'estén pel turó del mateix nom, pertanyent als contraforts de la serra de Collserola, amb una orografia accidentada amb nombrosos desnivells, el que provoca fortes pendents en nombrosos carrers del barri.

Antigament estava dividit entre quatre poblacions: Gràcia, Sant Joan d'Horta, Sant Martí de Provençals i Sant Andreu de Palomar. Entre finals del segle XIX i principis del XX va ser un lloc de segones residències per a la burgesia de la llavors vila de Gràcia. Fins als anys 1920 va tenir un caràcter marcadament rural, amb nombrosos horts i zones verdes, fet que va començar a canviar amb l'arribada d'una creixent immigració de la resta d'Espanya. Llavors, els habitatges unifamiliars van deixar pas a les barraques, mentre que a partir dels anys 1960 van començar a construir grans blocs d'habitatges dins del boom immobiliari de l'època, que van acabar per transformar la fisonomia del barri.

El Carmel delimita amb els barris de la Teixonera, la Clota, Horta, Font d'en Fargas i Can Baró del districte d'Horta-Guinardó, així com amb els del Coll i La Salut del districte de Gracia.

Font: Wikipedia.

Inici de sessió / Alta d'usuari