LogoEl Carmel .cat

El principal monument és el Santuari de la Mare de Déu del Mont Carmel, que dóna nom al barri. El 1864 es va construir l'ermita, però atès la seva petita grandària-només podia acollir a trenta persones-entre 1985 i 1988 es va construir una nova església, obra dels arquitectes Francesc de Paula Daumal i Domènech i Miquel Campos Pascual, amb un disseny contemporani de forma triangular, on destaca el color vermell del maó vist i la forma tubular de les parets laterals. El nou edifici va ser inaugurat el 16 de juliol de 1988 per l'arquebisbe de Barcelona, Narcís Jubany.

El barri compta a més amb diverses obres d'art públic, destacant un monument a les Brigades Internacionals-situat a la Rambla del Carmel-on es realitzen ofrenes florals en record a aquests lluitadors de la llibertat; es titula David i Goliat, i és obra de Roy Shifrin (1988). Va ser patrocinat pel batalló Abraham Lincoln i per la Spanish Civil War Historical Society. Representa el casc de Goliat i el tors nu de David, amb un escut a la mà, realitzats en bronze sobre un pilar de ciment, amb un total de vuit metres d'altura.

Un altre monument és el dedicat a Salvador Allende, a la plaça que porta el nom del president xilè, obra de l'arquitecte Jordi Farrando, amb un retrat en bronze del malaguanyat polític, obra de l'escultor xilè Lautaro Díaz; la plaça també inclou l'escultura Onze poliedres, de Marcel Martí. Un altre exponent d'art públic és l'obra L'ordre d'avui és el desordre de demà (Saint-Just) (1999), d'Ian Hamilton Finlay, situada en un mirador de la muntanya Carmel, es tracta d'una cita del revolucionari francès Louis-Antoine -Léon Saint-Just, escrita en catorze blocs de pedra situats al terra, simulant làpides d'una necròpolis, en un conjunt d'uns 6 m².

Font: Wikipedia

Inici de sessió / Alta d'usuari