LogoEl Carmel .cat

Par­ro­quia Mare de Déu del Mont Carmel

Dades de contacte

Car­rer del san­tu­ari, 116
08032, Barcelona
Telefon 93 429 57 93

Mail
Web
Facebook
Twitter
Google+

Horari

  Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte Diumenge
Matí Tancat Tancat Tancat Tancat Tancat Tancat de 12h
a 13h
Tarda de 18h
a 21h
Tancat de 18h
a 21h
Tancat de 18h
a 21h
Tancat Tancat

Descripció

Té el seu origen en el Santuari de la Mare de Déu del Mont Carmel, fundat l'any 1864, al barri del Carmel de Barcelona per l'ermità Miquel Viladoms. L'abril del mateix any, el bisbe Pantaleó Montserrat, donà autorització per al culte públic al Santuari. Fou un lloc molt popular pels aplecs i fontades populars del segle passat i primera meitat de l´actual.
Des de l'any 1890 se´n feren càrrec els rectors de Sant Joan de Gracia i Sant Joan d´Horta, que confiaren el Santuari a una família de custodis-ermitans, els Brunat.
L´any 1936 el Santuari fou cremat i saquejat, i a l´agost del mateix any, fou assassinat Mn. Jaume Moré, capellà beneficiat del Santuari.
Desprès de la guerra civil, fou restablert el culte, servint ja com lloc de culte per a un barri molt poblat pels allaus emigratoris de la postguerra. L’any 1962, Mons. Gregori Modrego el constitueix com a parròquia, confiada als PP. Carmelites de l'Antiga Observança, que ja servien espiritualment el barri des de feia anys.
El 1988, el Cardenal Narcís Jubany inagurà un modern temple i equipament parroquial al costat de l'antic Santuari, que fou restaurat l'any 1998.

Fotografies

Inici de sessió / Alta d'usuari